Sós aprósütemény Sajtos kolbászos párna –
Szoky konyhája
Fenomenális illatú, nagyon ízes párnák, kolbásszal és Cervinus Fenomenale sajttal készült sós sütemények. Elkészítése nem bonyolult és nem csak ünnepekre, de bármilyen alkalomra ideális vendégváró étel. Készülj fel, hogy sokan elkérik majd a receptet, mert eteti magát!
Hozzávalók 65 db-hoz:
-
- 500 g finomliszt,
- 200 g Cervinus Fenomenale sajt,
- 400 g félzsíros tehéntúró,
- 100 g juhtúró,
- 250 g teavaj,
- 130 g 20 %-os tejföl,
- 2 db tojás sárgája,
- 12 g sütőpor,
- 150 g füstölt szárazkolbász,
- 1 db egész tojás a tészta lekenéséhez,
- 25 g adalékmentes só
ELKÉSZÍTÉS
- a túrót áttörjük pillanatok alatt egy szitán, hogy ne legyen darabos, rögös
- összevágjuk a kolbászt apróra, morzsaszerűre
- lereszeljük az apró lyukú reszelőn a Cervinus Fenomenale sajtot, melynek a felét félretesszük
- összeállítjuk a tésztát: a lisztet egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a sót, majd a sütőport és összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajat benne
- beleszórjuk a kolbászmorzsát, majd hozzáadjuk a túrót és jól összekeverjük
- hozzáadjuk a juhtúrót, a 2 tojássárgáját, a tejfölt és a 100g Cervinus Fenomenale sajtot, és jól eldolgozzuk, így egy jól formálható tésztát kapunk
- 30-45 percre hűtőbe tesszük fóliában
- kivesszük, és lisztes deszkán kinyújtjuk 3-4 mm-esre a tésztát
- felvágjuk apró párnákra, kb2x3 cm –re, de ki mekkorára szeretné, a sütőportól kicsit megdagadnak
- megkenjük a tetejét egy tojással és a maradék Cervinus Fenomenale lereszelt sajtot rászórjuk
- betesszük sütőpapírral kibélelt tepsiben 190 °C fokos sütőbe 25 percre, alsó felső sütési módozaton