Palermói sertésszelet- Szoky konyhája

 

 

Aki szereti a rántott és egyéb formában kisütött húsokat, az nem fog csalódni, ha picit változtat és kipróbál egy kis újdonságot a Palermoi szeletet. Ezuttal Szarvasi Picante sajttal készül, ami kecsgida oltóanyaggal készített nagyon ízletes , pikáns kemény sajt,ami mind tésztákhoz, mind húsos ételekhez nagyon passzol. Nem is beszélve az esti nasizáshoz, amikor szőlővel, magokkal és jó bor kíséretében élvezzük az ízek harmóniáját. 

30 perc előkészítés + 15 perc sütés

könnyű

398 kcal/ db

Hozzávalók 10 szelethez :  

  • 900 g csontozott sertéskaraj, 
  • 200 g Szarvasi Picante sajt, 
  • 5 db tojás, 379
  • 2 púpos evőkanál liszt a keverékbe, + pár evőkanál liszt a húsok forgatásához 
  • 4 – 5 ek zsír, 
  • 500 ml tej, (hús áztatásához)
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 nagyobb csokor petrezselyem, 
  • 100 ml cukrozatlan habtejszín, 
  • só, tört vagy darált fehérbors, 
  • 1 tk bazsalikom, 
  • 1 tk oregánó, 
  • pár evőkanál liszt a húsok forgatásához 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A húst, ha egyben van, lehártyázzuk, és felszeleteljük (kb. 10 szelet hús jön ki belőle) 
  2. kiklopfoljuk egyesesével mind, nem kell hajszálvékonyra kiverni
  3. durvára összevágunk 3 gerezd fokhagymát és beletesszük a tejbe, majd a hús szeleteket is, és a hűtőbe helyezzük lehetőleg előző este, de minimum 2-3 órára 
  4. felverjük az 5db tojást, beleöntjük a tejszínt és elkezdjük fűszerezni, teszünk bele sót, borsot és oregánot
  5. felvágjuk gorombára a petrezselymet és azt is hozzáadjuk a tojásos keverékhez
  6. hozzáadunk 2 púpos evőkanál lisztet, és pár másodperc alatt csomómentesre keverjük
  7. hozzáreszeljük a Szarvasi Picante sajt 2/3-t, és egy kanállal összeforgatjuk
  8. lecsepegtetjük a húsokat (nem kell letörölni), és beízesítjük, kevés sóval, borssal ízlés szerint
  9. a hússzeleteket kisütjük a következőképpen: 5 evőkanál zsiradékot magas hőmérsékletre felhevítünk, majd egyesével megforgatjuk a szeleteket először lisztben, majd a tojásos masszába, és mehet a forró olajba. Oldalanként 30-30 másodpercet sütjük.
  10. a kisült húsokat megszórjuk a maradék lereszelt Picante sajttal
  11. előmelegített légkeveréses sütőbe 250 C-ra helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt pirosra nem sül rajta (pár perc)

https://www.youtube.com/watch?v=UZTZbWplhCs 

TIPP

Előző este érdemes az ízek kedvéért fokhagymás tejbe áztatni a hússzeleteket, de ha erre nincs mód, akkor legalább 2-3 órára elkészítés előtt. Aki szereti, a tejben áztatott fokhagymákat a hússal együtt kisüthetjük. Köretnek ízlés szerint minden passzol hozzá, ami egy hagyományos rántott húshoz is, krumpli, rizs, saláta. 

Jó étvágyat kívánunk!