Palermói sertésszelet- Szoky konyhája
Aki szereti a rántott és egyéb formában kisütött húsokat, az nem fog csalódni, ha picit változtat és kipróbál egy kis újdonságot a Palermoi szeletet. Ezuttal Szarvasi Picante sajttal készül, ami kecsgida oltóanyaggal készített nagyon ízletes , pikáns kemény sajt,ami mind tésztákhoz, mind húsos ételekhez nagyon passzol. Nem is beszélve az esti nasizáshoz, amikor szőlővel, magokkal és jó bor kíséretében élvezzük az ízek harmóniáját.
Hozzávalók 10 szelethez :
- 900 g csontozott sertéskaraj,
- 200 g Szarvasi Picante sajt,
- 5 db tojás, 379
- 2 púpos evőkanál liszt a keverékbe, + pár evőkanál liszt a húsok forgatásához
- 4 – 5 ek zsír,
- 500 ml tej, (hús áztatásához)
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 nagyobb csokor petrezselyem,
- 100 ml cukrozatlan habtejszín,
- só, tört vagy darált fehérbors,
- 1 tk bazsalikom,
- 1 tk oregánó,
- pár evőkanál liszt a húsok forgatásához
ELKÉSZÍTÉS
- A húst, ha egyben van, lehártyázzuk, és felszeleteljük (kb. 10 szelet hús jön ki belőle)
- kiklopfoljuk egyesesével mind, nem kell hajszálvékonyra kiverni
- durvára összevágunk 3 gerezd fokhagymát és beletesszük a tejbe, majd a hús szeleteket is, és a hűtőbe helyezzük lehetőleg előző este, de minimum 2-3 órára
- felverjük az 5db tojást, beleöntjük a tejszínt és elkezdjük fűszerezni, teszünk bele sót, borsot és oregánot
- felvágjuk gorombára a petrezselymet és azt is hozzáadjuk a tojásos keverékhez
- hozzáadunk 2 púpos evőkanál lisztet, és pár másodperc alatt csomómentesre keverjük
- hozzáreszeljük a Szarvasi Picante sajt 2/3-t, és egy kanállal összeforgatjuk
- lecsepegtetjük a húsokat (nem kell letörölni), és beízesítjük, kevés sóval, borssal ízlés szerint
- a hússzeleteket kisütjük a következőképpen: 5 evőkanál zsiradékot magas hőmérsékletre felhevítünk, majd egyesével megforgatjuk a szeleteket először lisztben, majd a tojásos masszába, és mehet a forró olajba. Oldalanként 30-30 másodpercet sütjük.
- a kisült húsokat megszórjuk a maradék lereszelt Picante sajttal
- előmelegített légkeveréses sütőbe 250 ﹾC-ra helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt pirosra nem sül rajta (pár perc)