Brokkolis tejszínes penne- kívül ropogós belül krémes

Szoky konyhája recept 

 

 

Húsmentes napokra, aki szereti a brokkolit, a jófajta sajtot és a tésztát, az nem fog benne csalódni.

55 perc

könnyű

439 kcal/fő

Hozzávalók  1 tepsire , 6 fő részére:

  • 900 g brokkoli
  • 500 g penne 
  • 200 g Szarvasi Caciotta sajt 
  • 200 ml habtejszín 
  • 3 db tojás sárgája 
  • 1 kis csokor petrezselyem 
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma
  • 50 g teavaj 
  • 1 mokkáskanál darált színes bors
  • 2 erős csipet szerecsendió 
  • 1 evőkanál só a forrázó vízbe 
  • 2 evőkanál só a tészta főző vízbe
  • 2 erős csipet só a tejszínes keverékhez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Feltesszük sós vízbe a tésztát al dente-re főzzük. (semmiképp se főzzük túl, hiszen megy még be a sütőbe. )
  2. Ezzel egyidejűleg feltesszük főni a rózsáira szedett brokkolit szintén sós vízbe, melyet tilos szétfőzni, mert mind színét, mind ízét veszti. Forrástól számítva 1 percig főzzük. Majd hideg vizes tálba szedjük ki.
  3. Apróra vágjuk a petrezselymet és a négy szem fokhagymát.
  4. Elkészítjük a szószt, összekeverjük a tejszínt, az olvasztott vajat, a tojássárgákat, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint szerecsendiót és borsot és sót.
  5. Lereszeljük a 200 g Caciotta sajtot, a tepsibe helyezett tésztához hozzákeverjük a fele reszelt a sajtot, majd ráöntjük a szószt is.
  6. Rózsáival felfele rátesszük a brokkolit a tészta tetejére és ráhalmozzuk a maradék sajtot. 
  7. Sütése légkeveréses módban 220 C fokon 30 perc, készíthető alsó felső módban is, ott kicsivel úgy 10 perccel tovább tart majd a sütés,

TIPP

Amire érdemes odafigyelni, az a tészta és a brokkoli főzése, egyiket se főzzük túl úgy lesz a legjobb a végeredmény! Akkor van kész , amikor azt látjátok, hogy gyönyörűen tűzpiros a teteje az ételnek! Egy kis rosé bor hozzá és pikk-pakk kész a könnyed nyári ebéd.

A video-receptet itt találod: https://www.youtube.com/watch?v=oHYWhPZ1TCc&t=4s